Haber

Akşener: Gizli protokolde bakanlıkların kapatılması konuşulmadı

Seçim sonrası devam eden tartışmaların merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partili Ümit Özdağ arasında imzalanan protokol var. Harareti gündemde tutarken GÜZEL Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den dikkat çekici bir çıkış geldi. Muhtıranın imzalanmasını doğru bulmadığını ifade eden Akşener, “Hangi bakanlık hangi partide olacak, bakanlıkları konuşmadan feshetmek doğru değil” dedi.

ÖZDAĞ’IN SÖZLERİ fitili ateşledi

Ümit Özdağ’ın kamuoyuna açıklanan 7 maddelik protokol dışında Kılıçdaroğlu ile İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatının da aralarında bulunduğu 3 bakanlığın özel protokol üzerinde anlaştıklarını ve özel protokol yaptıklarını açıkladıklarına ilişkin açıklaması.

KILIÇDAROĞLU ONAYLANDI: ONURUMUZ.

Tartışmalar sürerken Kılıçdaroğlu, “Benim o protokolden bahsetmem doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin şerefine sunulan bir protokol. Bu konudaki konuşmam en azından ahlaki açıdan doğru değil. Protokol evet, ikimiz arasında imzalandı. Bu protokol halka açık değil. Dolayısıyla ikimizin de şerefine teslim edilmiş bir protokol. Nokta” ifadelerini kullandı.

AKŞENER SESSİZLİĞİ BOZDU

Bu açıklamaların ardından dikkatlerin çevrildiği ÂLÂ Partisi lideri Meral Akşener’den dikkat çeken çıkış yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan Akşener, “Kılıçdaroğlu’nun açık veya örtülü olarak anlaşma yapma yetkisi vardı. Bu yetkiyi kullanır veya kullanmaz. Kemal Bey, partisine düşecek bakanlıklarla ilgili kararını istediği gibi veriyor. Bu sadece iki genel başkanı ilgilendiriyor. Ancak bakanlıkları aramızda bölmedik. Bu nedenle bakanlıklardan bahsetmeden, hangi bakanlıklardan bahsedileceğini tartışmadan bakanlıkların isimlendirilmesi yanlış olmadı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu